projecten

Project BOER van start!

PJG

Ben jij een ondernemende jongere in Gelderland en bezig met de toekomst van jouw (eventueel nog op te starten) bedrijf in de agrarische sector? Dan is project BOER wat voor jou! BOER staat voor Bewust Ondernemen En Realiseren. Samen met andere jongeren ga je onderzoeken wat het beste past bij de ontwikkeling van jou en jouw bedrijf zodat je met zekerheid de toekomst in kan.

Anticiperen op veranderingen is onderdeel van het bestaan van een ondernemer. Juist in deze tijd, vragen nieuwe uitdagingen tijd om even stil te staan. Gedurende project BOER krijg je meer inzicht in jouw situatie en ga je op zoek naar de mogelijkheden die passen bij jouw ambities.

Ondernemer, het erf, de omgeving en het verdienmodel

Tijdens het traject staan vier thema’s centraal. Je gaat kijken naar jezelf als ondernemer, jouw erf, de omgeving en jouw uiteindelijke verdienmodel. Binnen de thema’s neem je deel aan bijeenkomsten en word je geinspireerd door verschillende sprekers. Daarnaast word je uitgedaagd om te werken aan jouw eigen plan onder begeleiding van een coach.

Buitenkans voor jonge boeren

Lilian van Uhm van Stichting Stimuland neemt de rol van projectleider op zich. ‘Dit is een buitenkans voor jonge boeren. Het is belangrijk dat we samen met gemotiveerde jonge ondernemers een sterk fundament voor de toekomst van landbouwers neer kunnen zetten, met alle hulp die nodig is.’ Lilian is ook projectleider van Route 2050, een project in Overijssel wat zich eveneens richt op de toekomstbestendige bedrijven voor boeren.

Merel Straathof, deelnemer van Route 2050, deelt haar ervaringen:

“De bijeenkomsten zorgen ervoor dat je meer over je plannen na gaat denken en waren een stok achter de deur. Door met andere jonge boeren na te denken over elkaars plannen komen er ideeen naar voren waar je in je eentje niet zomaar op komt.”

Aanleiding

Initiatiefnemer van het project is het Gelders Agrarisch Jongeren Kontakt (GAJK), belangenbehartiger voor jonge boeren en tuinders in Gelderland. Zij worden ondersteund door Stichting Stimuland. GAJK biedt dit traject aan in opdracht van de provincie Gelderland en voert het uit samen met de partners Rabobank, LTO Noord en Countus. Tijdens het bespreken van hun visie merkte het GAJK bij haar leden dat ze bewust bezig zijn met hun toekomst maar dat ze het lastig vinden om keuzes te maken. Met het project BOER bieden het GAJK en haar partners daar handvatten voor aan.

Deelname project BOER

Het GAJK bestuur nodigt je van harte uit om mee te doen aan project BOER. Aanmelden kan tot 15 oktober via deze pagina. Wil je meer informatie over dit project? Neem dan contact op met Lilian van Uhm: 06 – 30 18 88 00 of via lilian.vanuhm@pjgelderland.nl