over pjg

onze visie

Plattelands Jongeren Gelderland (PJG) is de overkoepelende vereniging door en voor jongeren van het Gelderse platteland. Bij PJG zijn 9 lokale jongerenverenigingen aangesloten die leuke evenementen organiseren voor de jongeren uit hun buurt. Denk daarbij aan een trekkertrek, revue of wandelvierdaagse.

PJG probeert op verschillende manieren de regionale afdelingen met elkaar in verbinding te brengen. Het is de rol van PJG om te initiëren, te stimuleren, te verbinden en te begeleiden. Om ook in de toekomst de kracht van plattelandsjongeren te kunnen benutten, hun creativiteit, enthousiasme en betrokkenheid, is het belangrijk een sterke jongerenorganisatie te behouden.

Ook provinciaal komt PJG op voor de belangen van jongeren van het Gelderse platteland. Dat doen we door contact te houden met de provinciale politiek en in samenwerking met gemeenten en lokale afdelingen informatieve avonden te organiseren over bijvoorbeeld de woningnood voor starters. Door de brug te vormen tussen politiek en jongeren willen we invulling geven aan modern naoberschap.

het bestuur

Het bestuur bestaat op dit moment uit Sandra Wilgenhof en Tom Rouwhort.

Hoi allemaal, ik ben Sandra (25 jaar) en woon op het Achterhoekse platteland. Ik hou van dingen regelen, organiseren en nieuwe mensen ontmoeten. Wat me specifiek aantrok in PJG is het stukje platteland. Ik heb niet altijd op het platteland gewoond, maar ik vind het prachtig. Ik wil me er dan ook graag voor inzetten dat ik en andere jongeren hier kunnen blijven wonen en dat er voldoende reuring is voor hen. Nu en in de toekomst.

Mijn naam is Tom Rouwhorst en ik ben opgegroeid in het buitengebied van Beltrum. Op dit moment ben ik 33 jaar oud. Na mijn studie werktuigbouwkunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen heb ik een aantal jaar in Arnhem gewoond. Onlangs ben ik verhuisd naar het nabijgelegen dorp Velp. Binnen het Plattelandsjongeren Gelderland (PJG) zet ik mij in voor het versterken van de verbinding tussen jongeren en het behoud van de cultuur in landelijke gebieden. Ik streef ernaar om een leefbaar platteland te bevorderen waar jongeren in dorpen en op boerderijen worden gewaardeerd, zodat ze met plezier kunnen wonen en werken in deze landelijke omgeving. Mijn missie is om jongeren op het platteland te verenigen door goede samenwerking, zodat ze vol vertrouwen hun ideeën en ambities kunnen uiten en realiseren. Ik ben vastbesloten om bij te dragen aan het creëren van een omgeving waarin zij zich gehoord en gewaardeerd voelen!

vacature pjg

PJG is op zoek naar een enthousiaste wijsneus met bestuurlijke ambities die het leuk vindt om zich vast te bijten in thema’s die belangrijk zijn voor jongeren van het Gelderse platteland. Denk daarbij aan wonen en leven op het platteland of in de dorpskern, naoberschap en persoonlijke ontwikkeling van jongeren.

Lijkt dit je wat?
Neem contact met ons op en kom in gesprek!

jong gelre afdelingen

Onder Plattelands Jongeren Gelderland vallen een aantal lokale afdelingen.

Door lid te worden van een lokale afdeling ondersteun je die vereniging om leuke evenementen zoals feestjes, sportieve middagen en toneel te organiseren. Daarnaast krijgen leden vaak korting bij deelname aan een evenement. Maar het belangrijkste is dat je op een laagdrempelige manier met andere jongeren uit jouw beurt een gezellige middag kan hebben. Jong Gelre staat voor een open, gezellige en inclusieve vereniging voor iedereen.