Verzekeringen

Bron: plattelandsjongeren.nl

Het is belangrijk om als vereniging goed verzekerd te zijn. Er zijn verzekeringen die je eenmalig afsluit en verzekeringen die je in bepaalde situaties afsluit, bijvoorbeeld voor grote evenementen. Het niet op orde hebben van je verzekeringen kan grote gevolgen hebben.

Aansprakelijkheidsverzekering
Wanneer je met je vereniging lid bent van Plattelandsjongeren.nl (PJnl) kun je via PJnl je bedrijfsaansprakelijkheid verzekering afsluiten. Dit is niet alleen heel makkelijk omdat PJnl zorgt dat de verzekering goed geregeld is, maar ook goedkoper omdat dit gezamenlijk wordt georganiseerd.

Alle in AllUnited ingeschreven leden bij PJG (via lokale afdeling) zijn verzekerd bij Plattelandsjongeren.nl

Vrijwilligersverzekering
Plattelandsjongeren.nl en haar leden bestaan volledig uit vrijwilligers. De meeste gemeenten hebben voor vrijwilligers een vrijwilligersverzekering afgesloten. Vrijwilligers hebben dekking voor ongevallen, bestuurdersaansprakelijkheid, aansprakelijkheid voor vrijwilligers, verkeersaansprakelijkheid en aansprakelijkheid rechtspersoon voor schade aan vrijwilligers. Indien er aanspraak gemaakt moet worden op een verzekering dan kan dat bij de gemeente waar de vereniging is gevestigd, de gemeente waar de desbetreffende vrijwilliger woont of de gemeente waar het vrijwilligerswerk (de activiteit) heeft plaatsgevonden. De gemeentelijke vrijwilligersverzekering biedt dus een ongevallendekking, die naar onze mening voldoende is voor PJnl en haar leden. Check  jouw vrijwilligersverzekering via de website van jouw gemeente.

Kijk voor meer informatie op:

Verzekeringen