nieuws

Voorzitter Sandra Wilgenhof over 2023

Met frisse moed het nieuwe jaar in

Sandra Wilgenhof, bestuurder en werkgroeplid van PJG, verteld over de plannen voor 2023:

Daar zijn we dan, 2023. Een nieuw jaar waarin we hopelijk geen activiteiten meer hoeven te schrappen of aan te passen vanwege het c-woord. Het is bij ons, en misschien ook bij jullie, wat stil geweest. Daar gaan we verandering in brengen. Ik ben sinds een jaar betrokken bij het bestuur van PJG en samen met nieuwe enthousiastelingen gaan we met frisse energie het nieuwe jaar inluiden. We hopen als PJG jullie ook weer te motiveren en enthousiasmeren om weer lekker aan de gang te gaan!

Provinciale verkiezingen

Allereerst staan de Provinciale verkiezingen op de agenda. Ik weet het, politiek klink vaak als een hoop gewauwel, toch is het belangrijk dat ook jij je stem laat horen. Op die manier kun jij invloed hebben op welke richting de provincie op gaat. Om dat wat makkelijker te maken gaat PJG met de blik van plattelandsjongeren alvast door de verkiezingsprogramma’s heen spitten. We halen de belangrijke punten per partij eruit zodat jullie alles makkelijk in een kieswijzer kunnen terugvinden. Houd daarvoor onze socials in de gaten!

Wil je ook de kandidaten zelf horen spreken over wat zij belangrijk vinden voor jongeren van het platteland? Kom dan naar het verkiezingsdebat op 6 maart in het Graafschap stadion in Doetinchem, dat we organiseren in samenwerking met GAJK, Stimuland, LTO Noord en Platform Natuurinclusieve Landbouw.

Jong Gelre

In 2022 heb ik al bij een aantal Jonge Gelre verenigingen mogen aansluiten om te horen waar jullie mee bezig zijn. Van een kroegentocht tot toneel en van een zeskamp tot een spooktocht. Wat hebben jullie allemaal leuke evenementen in de planning of al op poten gezet! Zet dat vooral door. Want al hebben jullie het misschien niet altijd door, jullie houden jullie platteland jong en levendig. Jong Gelre staat bekend als een vereniging waar iedereen terecht kan voor (ouderwetse) gezelligheid. Iets waar veel jongeren (juist nu) naar op zoek zijn.

Hulp nodig bij het organiseren van leuke evenementen of acties? Vanuit de leefbaarheidsalliantie kunnen we jullie helpen met kennis en eventueel financieel ondersteunen om jullie goede idee uit te werken tot een succes!

Naoberdag

Vanuit uit de gedachte beter een goeie buur dan een verre vriend willen we onze 9 Jong Gelre afdelingen meer met elkaar in contact brengen. Dat gaan we doen tijdens een Naoberdag. Een gezellige avond waarin we elkaar kunnen inspireren en mogelijk samen kunnen sparren over problemen waar jullie tegenaan lopen. Zo hoorde ik laatste dat het best lastig is om inkomsten van een tentfeest op zondag ergens te storten. En hoe zit het nou met alternatieven voor plasticbekers? Laatst hoorde ik dat plattelandsjongeren uit een andere provincie collectief bier inkopen waardoor ze korting kregen. Allemaal ideeen om eens met elkaar over te hebben. En daarnaast natuurlijk ook altijd leuk om gezellig een biertje te drinken. Richting het voorjaar gaan we onze Jong Gelre verenigingen een uitnodiging sturen met meer informatie over de Naoberdag!

Young leaders training

Tot slot draait PJG heel 2023 nog Young Leaders trainingen. Een Young Leader is een jongere (16 tot 28 jaar) die: een rolmodel is voor zijn/haar omgeving; het voortouw durft te nemen; weet waar zijn/haar kwaliteiten liggen en klaar is voor de toekomst! Wil jij nou ook zo’n jongere worden? Dan helpen Lilian en ik je graag doormiddel van de training. Enthousiast? Stuur dan een mail naar lilian.vanuhm@pjgelderland.nl maar een appje kan natuurlijk ook 06-30188800.

Genoeg plannen voor het komende jaar. Gelukkig zijn plattelandsjongeren echte aanpakkers, dus dat moet goed komen. Wil je nou op provinciaal vlak iets betekenen voor Plattelandsjongeren? We vinden het altijd leuk om nieuwe energie te betrekken bij ons bestuur! Stuur voor meer informatie of een keer meekijken tijdens de vergadering een mail naar liset.bakker@pjgelderland.nl.