nieuws

Jong Gelre Ruurlo – Avond4daagse

In juni 2023 heeft Jong Gelre Ruurlo voor de 47ste keer de Avond4daagse georganiseerd. De routes liepen door de mooiste omgevingen van Ruurlo en het was een mooie gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten. Het doel is ook om verbinding te maken in Ruurlo tussen jong en oud.

Met ruim 400 deelnemers was de Avond4daagse een groot succes en had absoluut niet zonder de hulp van de vele vrijwilligers gekund.

“We hebben een grote groep enthousiaste vrijwilligers die allemaal wat willen betekenen. Zo is er een groep die helpt met het organiseren van de 4daagse, een groep die de routes uitzet en een grote groep vrijwilligers die tijdens de week helpt met het verkeer regelen of het inschrijven. Zonder deze vrijwilligers kunnen wij dit evenement niet voortzetten of hebben we veel extra kosten”

Leefbaarheid staat en valt bij de inzet van inwoners die dit op vrijwillige basis doen. Bij het opzetten van een activiteit, project of evenement zijn mensen nodig die de kar trekken en die helpen om van alles te realiseren. Veel vrijwilligersorganisaties kampen juist met een tekort aan vrijwilligers. Daar heeft Jong Ruurlo een handige tip voor: met behulp van wervingsacties proberen ze vrijwilligers bij elkaar te krijgen bij de Avond4daagse, die later weer aansluiten als lid bij Jong Gelre. Heb jij of heeft jouworganisatie ook behoefte aan meer tips om nieuwe vrijwillige leden te werven? Bekijk dan deze brochure Vissen naar Vrijwilligers.