nieuws

Jong Gelre Aalten – Zeepkistenrace

Voor de zomervakantie heeft Jong Gelre Aalten een spectaculaire zeepkistenrace georganiseerd. Tijdens de zeepkistenrace gingen deelnemers in een zelfgemaakte zeepkist, vanaf een 7 meter hoge zelfgemaakte schans, de bult af. Om het een beetje spannend te maken, was er op de helling een parcours gemaakt, om de afdaling extra moeilijk te maken. De rijders waren opgedeeld in een Calimeroklasse (6 t/m 13 jaar), Middenmootklasse (14 t/m 21 jaar) en een Professionalklasse (22+). Op de baan stond diverse hindernissen zoals een wipwap, een chicane d.m.v. banden, een slagboom die middels een touwtje moest worden geopend. Bij de finishboog hing een elektronische tijdmeting, waardoor de afdalingstijd van de deelnemers werd registreert.

Van een kaal weiland tot een volledig evenement, dat kost nog wel veel mankracht en tijd! Er waren ook minstens vijftig vrijwilligers nodig en daarnaast ook een commissie en een bestuur. Alle betrokkene waren tussen de 16 en 30 jaar oud zijn. Je kunt dus wel zeggen dat dit evenement echt door jongeren werd gedragen!

Helaas blijft het moeilijk om nieuwe mensen te vinden die jaar naar jaar willen helpen. “Het kost enorm veel tijd en energie om een strak evenement neer te zetten, als je start met een kaal weiland waar je letterlijk niks hebt.” Verteld Job Ligterink van Jong Gelre Aalten.  Sinds corona is het lastiger geworden om voldoende vrijwilligers op de been te brengen. Een probleem dat terugkerend is en waar dus ook jongerenorganisaties problemen mee hebben.