nieuws

Gratis Young Leaders training voor jonge boeren (16 – 28 jaar)

Gratis Young Leaders training voor jonge boeren (16 – 28 jaar)

Jonge boeren van Gelderland opgelet!

Wil jij graag leren hoe je:

  • Een ondernemer wordt met visie naar de toekomst?
  • Je eigen kwaliteiten leert kennen en kunt inzetten voor jouw boerenbedrijf
  • Kartrekker wordt rondom ontwikkelingen op jouw boerenbedrijf?

En ben jij tussen de 16 en 27 jaar? Dan is het Young Leaders traject van Jong en Meer iets voor jou! Tijdens zeven trainingen ga je aan de slag met je toekomst en ontdek je hoe je de leider in jezelf naar boven kan halen.

Inhoud:

De training bestaat uit zeven trainingen waarbij je aan de slag gaat met jouw toekomst. Iedere bijeenkomst neemt ongeveer drie uur tijd in beslag.

  1. De ideale omgeving. Hoe ziet jouw ideale omgeving eruit en hoe past jouw bedrijf daarin?
  2. Mijn kwaliteiten Interactieve bijeenkomst waar je jouw kwaliteiten ontdekt en leert benutten.
  3. Leiderschap en rolmodellen en introductie van Mijn leerpad In deze bijeenkomst wordt vaak een rolmodel (een inspirerende agrarisch ondernemer) uitgenodigd en verschillende vormen van leiderschap en rolmodellen worden besproken.
  4. Mijn leerpad en debat en dialoog voorbereiden Vragen die aan bod komen: wat is je leerpad tot nu toe, wat heb je in je leven meegemaakt, wat waren de kruispunten en welke keuzes heb je gemaakt, wat neem je mee als agrarisch ondernemer?
  5. Debat en dialoog en omgaan met groepsdruk Bespreken van aantal stellingen met iemand uit bijvoorbeeld de lokale politiek. Aan de hand van oefeningen en spellen leer je hoe je kunt omgaan met groepsdruk en krijg je inzicht of je gevoelig bent voor groepsdruk.
  6. Organiseren en voorbereiden eindpresentatie . In deze bijeenkomsten gaat de focus naar de organisatie van het activiteitendeel. Begint met een brainstorm: wat wil en kun je organiseren?
  7. Eindpresentatie De deelnemers houden een eindpresentatie en ontvangen het certificaat voor de training.

De activiteit:

In het activiteitendeel ga je, met ondersteuning van een coach, deze plannen vervolgens waarmaken. Ter ondersteuning is er per project €500 beschikbaar om het idee ook werkelijk te kunnen realiseren.

Voorbeelden van sociale activiteiten zijn: boerderijeducatie, een buurtfeest voor jong en oud, een boerenspelentoernooi, een jongerendebat over de agrarische sector of een boerenraad of bijvoorbeeld een Boer Burger Gesprek. Je kiest, samen met de groep wat je wil ondernemen. Na afronding van de training ontvang je een tweede certificaat.

Interesse?

Meld je dan snel aan voor de volgende training, die in 2023 van start gaat door een mail te sturen naar: lilian.vanuhm@pjgelderland.nl

Heb je nog vragen? Bel of app dan naar: 06-30188800.