Nieuws

21 december 2023

GAJK vindt het belangrijk een nauwe samenwerking met de provincie op te bouwen. Op 5 oktober heeft er daarom een kennismaking gevonden met de nieuwe gedeputeerde landbouw Harold Zoet waar het onder andere over de toekomst van de jonge boer ging. Ook Thea de Boer, projectleider Agrifood bij provincie Gelderland, was hierbij aanwezig.

21 december 2023

Om invulling te geven aan het landelijke NPLG wordt er in Gelderland nagedacht over de invulling van het landelijk gebied via het VLGG.  Om een provinciaal plan op te stellen werkt provincie Gelderland daarin samen met gemeentes, waterschappen én partners uit de landbouw. GAJK is ook aangehaakt.

21 december 2023

Het was een bewogen jaar voor jonge boeren en het GAJK. Om te beginnen met de bestuurswissel gehad waarbij Michiel Woestenenk het Voorzittersstokje overnam van Bob Keurentjes. Afgelopen zomer nam Michiel zijn voorzitterschap over. We vragen aan hem hoe hij terugkijkt naar het afgelopen jaar.

23 november 2023

In juni 2023 heeft Jong Gelre Ruurlo voor de 47ste keer de Avond4daagse georganiseerd. De routes liepen door de mooiste omgevingen van Ruurlo en het was een mooie gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten. Het doel is ook om verbinding te maken in Ruurlo tussen jong en oud.

23 november 2023

Voor de zomervakantie heeft Jong Gelre Aalten een spectaculaire zeepkistenrace georganiseerd. Tijdens de zeepkistenrace gingen deelnemers in een zelfgemaakte zeepkist, vanaf een 7 meter hoge zelfgemaakte schans, de bult af.

23 november 2023

Update van Bestuursvoorzitter Sandra Wilgenhof: Ik vind het persoonlijk ontzettend belangrijk dat iemand weet waar hij of zij goed in is. Deze kwaliteiten kun je op verschillende manieren ontdekken.