nieuws

Training Rol & Positie voor besturen in Gelderland

Herken je onderstaande obstakels als vrijwillige bestuur?

Binnen PJG merken wij in de praktijk dat vrijwillige besturen tegen verschillende obstakels aan kunnen lopen. Zoals bijvoorbeeld:

  • Overvraagd worden of het gevoel krijgen dat je tekortschiet;
  • Te weinig bestuursleden hebben;
  • Niet de juiste mensen op de juiste bestuursplek hebben;
  • Te veel neventaken krijgen

Wij bieden daarom (gratis) een rol en positie spel aan als hulpmiddel. De methodiek Rol & Positie helpt om duidelijke keuzes te maken in jullie belangrijkste rol en taken als bestuur.

Wat houdt het in?

In een werksessie van ongeveer een uur gaan jullie met het voltallige bestuur en met begeleiding van twee PJG’ers aan de slag. Aan de hand van ruim 50 kaarten met verschillende rollen en taken bepalen jullie in stappen de prioriteit. Zo krijgen jullie weer inzicht in jullie belangrijkste taken, op basis van draagvlak en praktische haalbaarheid. Na afloop van de werksessie koppelen wij de uitkomsten van de werksessie aan jullie terug. In een bondig overzicht ontvangen jullie handvatten om weerbaarder te worden en op de belangrijkste taken te focussen.

Ben je nieuwsgierig voor meer informatie of wil jij je graag aanmelden. Neem dan gerust contact op met Mijke Bloten mijke.bloten@pjgelderland.nl