nieuws

De zomerperiode, wat kan PJG voor jou doen?

Veel jongeren associëren de zomer met feestjes, vrolijkheid, gezelligheid en vakantie. Maar wist je dat door veel andere jongeren dit seizoen als moeilijk ervaren wordt, doordat ze zich eenzaam voelen?

In de zomer wordt er van alles georganiseerd, maar voor veel jongeren is dit tegenwoordig niet meer te betalen. Uit onderzoek blijkt dat meer dan een derde van de jongeren die wel eens een festival bezoeken dit jaar een of meerdere festivals moeten laten schieten, omdat de kaarten te duur zijn.

Wanneer je je (tijdelijk) eenzaam voelt, is het heel belangrijk om je te beseffen dat je hierin echt niet de enige bent. Circa 60% van de jongeren voelt zich soms of vaker eenzaam. Via social media wordt er vaak mooi weer gespeeld, terwijl de realiteit er anders uitziet.

Je eenzaam voelen is dus heel normaal, maar wat kan je ertegen doen? De beste remedie is om erop uit te gaan of een activiteit te gaan ondernemen, ook als je er eigenlijk geen zin in hebt.

 

Ontmoet andere jongeren bij jouw Jong Gelre

Vind je het lastig zomaar ergers naar toe gaan? Wij kunnen je helpen! Plattelands Jongeren Gelderland (PJG) is de overkoepelende vereniging door en voor jongeren van het Gelderse platteland. Bij PJG zijn negen lokale jongerenverenigingen in Gelderland aangesloten die leuke evenementen organiseren voor de jongeren uit hun buurt. Deze afdelingen organiseren allerlei activiteiten, denk aan:

  • Zeepkistenrace;
  • Touwtrekwedstrijd;
  • TrekkerTrek;
  • Eerste Snee feest;

En nog veel meer! Klinkt dit als muziek in je oren? Dan kun je lid worden van een lokale afdeling bij jou in de buurt. Door lid te worden kom je op een laagdrempelige manier met andere jongeren uit jouw buurt in contact en zo kun je jouw zomer met een groep leuke jongeren doorbrengen.

Lid worden?

Je word makkelijk bij jouw Jong Gelre. Meld je aan via https://pjgelderland.nl/lid-worden/

 

Meer lezen over dit onderwerp?

Bekijk dan even onderstaande websites die er ook een artikel over wijden: