over gajk

onze visie

Het Gelders Agrarisch Jongeren Kontakt is de vereniging voor jonge boeren en tuinders uit Gelderland. Het GAJK wordt bestuurd door zes jonge vertegenwoordigers die in ieder geval een ding gemeen hebben: de drive zich in te zetten voor de positie van agrarische jongeren. Als provinciale vereniging richt GAJK zich op het stimuleren van ontmoeting, visievorming en het ontwikkelen van ondernemerschap.
GAJK heeft zo’n duizend leden, die via hun lokale AJK afdeling (Agrarisch Jongeren Kontakt) zijn aangesloten. Het provinciale bestuur richt zich enerzijds op verenigingszaken – omdat jonge boeren en tuinders verenigd zijn in lokale AJK’s. Anderzijds vervult het GAJK een belangrijke rol als het gaat om het ontwikkelen van projecten, belangenbehartiging richting de provincie en het organiseren van evenementen en bijeenkomsten. Op deze manier laten zij, op een positieve manier, het belang van de agrarische jongeren voor het Gelderse platteland zien en proberen ze zo (meer) dialoog rondom landbouw en voedselproductie te creeren. Het Gelders Agrarisch Jongeren Kontakt werkt hierbij nauw samen met het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt.

het bestuur

Hoi! Mijn naam is Michiel Woestenenk, ik ben 27 jaar en woonachtig in Laren (GLD). Hier ben ik geboren en getogen op het melkveebedrijf van mijn ouders waar wij 5 jaar geleden een maatschap zijn aangegaan. Op het bedrijf proberen wij als familie het werk rond te zetten en 111 melkkoeien en 60 stuks jongvee van zorg te voorzien. Wij zijn een Demonstratiebedrijf voor Netwerk Praktijkbedrijven waarbij wij intensief inzetten op het reduceren van Ammoniak en Methaan.

De landbouw zit al jaren in een onzekere periode, des te belangrijker is het om als jonge boer onze stem te laten horen zodat wij samen beleid kunnen maken met overheden, waar wij in de praktijk echt wat mee kunnen! Daar wil ik samen met het bestuur mee aan de gang gaan. Landbouw in Gelderland moet gewoon een zekerheid zijn en blijven, het is natuurlijk de mooiste sector van allemaal!

Zijn er zaken waar jij als jonge boer in Gelderland tegen aanloopt? Neem contact met ons op om samen tot een oplossing te komen.

Hi, ik ben Elles, 28 jaar en woonachtig in de mooie Achterhoek op het melkveebedrijf van mijn man.

Zelf niet opgegroeid op een agrarisch bedrijf, maar ondertussen zou ik niet anders meer willen! Ondertussen ben ik al weer bijna 5 jaar werkzaam in de melkvee sector, momenteel als onderzoeker en projectleider bij Agro-innovatiecentrum De Marke.

Het wordt jonge boeren momenteel niet makkelijk gemaakt door alle wet- en regelgevingen en bijbehorende onzekerheden.

Dit was een van de redenen waarom ik me in ben gaan zetten voor het GAJK; samen ervoor zorgen dat we weer vertrouwen krijgen in de toekomst!

Het GAJK is hierin een bruggenbouwer tussen de provincie, het NAJK en onze lokale afdelingen in Gelderland; samen komen we er wel!

Mocht je nog vragen of ideeën hebben, neem dan gerust contact met me op!

Sinds mei 2022 mag ik onderdeel zijn van het bestuur van het GAJK. Ik ben 20 jaar en kom uit het mooie Putten. Ik woon daar samen met mijn ouders op een woonboerderij met een aantal dikbillen. In het dagelijks leven was ik actief in het onderwijs maar nadat ik de kans heb gekregen een schuur te huren voor een kalverhouderij, heb ik geen moment getwijfeld en heb ik die kans gepakt. Iets waar ik nog altijd geen spijt van heb!

De komende tijd zullen jullie mij vast vaker voorbij horen/zien komen. Voor nu stap ik rustig in met wat kleine taken maar dit zal vanzelf meer worden.

Ik kijk uit naar dit nieuwe avontuur, samen met jullie!


Hallo, ik ben Ruud 25, jaar en woon in het Gelderse Laren. Samen met mijn vader hebben wij een akkerbouwbedrijf met vooral aardappels en daarnaast bieten en granen. De aardappels verkopen we voor een deel aan huis en aan winkels in de buurt.

Naast ons bedrijf werk ik als teeltadviseur bij Agriant, daarbij help ik boeren met het telen en gezond houden van de gewassen en blijf ik op de hoogte van wat er speelt in de sector.

Sinds 2023 ben ik lid geworden van het GAJK Bestuur. Er komt als jonge boeren veel op ons af en er zijn volop uitdagingen voor de toekomst. Het is belangrijk dat we als jonge boeren actief mee kunnen praten en onze stem laten horen, daarom zet ik mij in het voor het GAJK.

Celine stelt zich binnenkort aan jullie voor!

aanmeldenbestuur

Heb jij interesse om je – samen met een groep agrarische enthousiastelingen – in te zetten voor het ontwikkelen van projecten voor jonge boeren, belangenbehartiging richting de provincie en het organiseren van bijeenkomsten?

Neem contact met ons op en vergader een keer mee!

lid worden

Word nu lid van het GAJK!

Vul het formulier in en meld je aan voor het Gelders Agrarisch Jongeren Kontact!