Bestuur PJG/GAJK

Bianca Wielens

Dagelijks bestuurder PJG/GAJK, werkgroeplid PJG

Hoi, mijn naam is Bianca Wielens en ik ben 25 jaar oud. Ik kom uit Harfsen, maar ben nu woonachtig in Laren. Voordat ik in Laren kwam wonen, heb ik een tijdje in Arnhem gewoond, maar al snel wist ik dat ik terug wilde naar het platteland. Naast dat ik hier mijn vriendenkring heb, waren de ruimte en mentaliteit van de mensen hier twee grote redenen om terug te keren naar het platteland. Op dit moment ben ik bezig met de opleiding tot operatieassistent in het Deventer Ziekenhuis. Voorheen heb ik een tijdje als verpleegkundige gewerkt.

Naast dat ik me inzet voor PJG, zit ik in het bestuur van de Open Jongeren Werk Lochem (OJWL). Dit is een van de aangesloten jongerenverenigingen van PJG. Vanuit de OJWL vond ik het interessant om te zien wat er allemaal bij een jongerenvereniging en hun evenementen komt kijken. Nu met de PJG maak je hierin ook de overstap naar de provincie en vind ik het leuk om andere verenigen te kunnen ondersteunen bij hun projecten/vragen.

Met PJG hoop ik zichtbaar te worden voor de lokale verenigen en hen te kunnen ondersteunen. Samen met jullie hoop ik ervoor te zorgen dat de leefbaarheid op het platteland blijft bestaan.

Otto van Zoelen

Dagelijks bestuurder PJG/GAJK, werkgroeplid GAJK

Hallo! Mijn naam is Otto van Zoelen, ik ben 30 jaar en woon in Druten. Opgegroeid op de boerderij, VMBO gedaan op de groenschool en MBO Technicus Landbouwmechanisatie BOL 4 gestudeerd in Apeldoorn. Maar, omdat ik liever op de boerderij ben dan de spullen van een ander maak, ben ik vervolgens Agrarisch Ondernemerschap AD op de CAH in Dronten gaan studeren. Daar begon mijn nieuwsgierigheid in het opdoen van kennis en netwerk.

Sinds 1884 boert mijn familie al op de boerderij ‘Edenoord’ nabij de plaats Druten, in Het Land van Maas en Waal. Vanaf 2015 zit ik met mijn ouders in het bedrijf ‘Van Zoelen Melkvee’. We houden ongeveer 140 melkkoeien en 70 stuks jongvee op 105 ha. land. Sinds mei 2017 verkopen we kaas (vernoemd naar de boerderij en gemaakt van eigen melk) door middel van automaten en regionale markten. Met dit product proberen we mensen uit de omgeving met de boerderij te verbinden.

Ik hou van netwerken, kennis opdoen, ervaringen delen en ik hoor graag wat er speelt.

Bob Keurentjes

Dagelijks bestuurder PJG/GAJK, werkgroeplid GAJK

Aangenaam, ik ben Bob Keurentjes. Ik ben geboren in de Achterhoek op een vleesvee bedrijf en werk op dit moment bij ForFarmers op de afdeling Nutritie & Innovatie. Emotie, daar wordt de laatste tijd binnen de agrarische sector veel naar geluisterd. Persoonlijk ben ik van mening dat er breder gekeken moet worden.
Nu wordt er veel te veel gefocust op één onderwerp. Dat onderwerp moet worden opgelost maar vaak gaat dit ten koste van een ander onderwerp, welke vervolgens weer voor problemen zorgt. Het goed inlichten van beleidsmakers is daarbij van groot belang. Ik denk dat het GAJK hier een belangrijke rol in kan pakken. Hiervoor wil ik mij de komende tijd inzetten binnen het GAJK-bestuur.

Tot slot moeten we niet vergeten hoe hard onze boeren werken om een topkwaliteit product te produceren. Voor mij is het vrij eenvoudig, als wij niet goed voor onze dieren/planten zorgen zijn we niet in staat om zo’n topkwaliteit product te leveren. En dat moet weer gewaardeerd worden!

Sandra Wilgenhof

Werkgroeplid PJG

Mijn naam is Sandra Wilgenhof ik ben 23 jaar en woon samen met mijn vriend in de achterhoek. Toen ik jong was vond ik het altijd al leuk om met dieren bezig te zijn en toen ik voor het eerst in de melkput stond, heb ik een passie ontwikkeld voor de agrarische sector. Ik heb aan de Aeres Hogeschool in Dronten Dier- en Veehouderij gestudeerd. Daar zag ik dat je ook in de sector kan werken zonder dat je een boerderij hoeft te hebben. Op dit moment ben ik werkzaam voor een agrarische nieuwswebsite waar ik op provinciaal niveau de ontwikkelingen volg in de agrarische sector. Dat gaat over alle sectoren, maar mijn hart en interesse ligt het meest bij de melkveehouderij.

Ik ga het bestuur van de PJG en GAJK versterken omdat ik het belangrijk vind dat jonge boeren en jongeren van het platteland gehoord worden door andere bestuurders en overheden. Ik woon zelf buitenaf en hoop dat dat ook in de toekomst mogelijk blijft. Met mijn bestuurswerk wil ik me inzetten voor een leefbaar platteland, of je nou een jonge boer bent of een echt buitenmens.

Michiel Woestenenk

Werkgroeplid GAJK

Hoi! Mijn naam is Michiel Woestenenk, ik ben 25 jaar en woonachtig in Laren. Hier ben ik geboren en getogen op het melkveebedrijf van mijn ouders waar wij 4 jaar geleden een maatschap zijn aangegaan. Op het bedrijf proberen wij als familie het werk rond te zetten en 115 melkkoeien en 60 stuks jongvee van zorg te voorzien.

Na de opleiding melkveehouderij te hebben afgerond aan het AOC te Doetinchem ben ik verder gaan studeren aan de Aeres Hogeschool te Dronten met de opleiding Bedrijfskunde en Agribusiness.

Er komen steeds meer uitdagingen op het pad van een jonge agrariër. Of het nou om klimaat, stikstof of natuur gaat. Dit zie ik als kansen die we met zijn allen moeten omarmen. Als jonge agrariërs kunnen wij onze draai aan de oplossingen geven, zodat er nog jaren met plezier voedsel van hoge kwaliteit geproduceerd kan worden. Hier wil ik mij voor inzetten tijdens mijn periode als GAJK-bestuurder.

Elles Leijdekkers

Werkgroeplid GAJK

Hoi, ik ben Elles, 27 jaar en ik woon in Ruurlo, op het melkveebedrijf van mijn man.
Zelf ben ik niet opgegroeid op een agrarisch bedrijf, maar van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in landbouwhuisdieren.

Nadat ik uitgeloot was voor diergeneeskunde, kwam ik in Wageningen terecht. Hier werd mijn interesse gewekt in duurzame productiesystemen en de rol die techniek hier in speelt.
Deze passie kan ik mooi kwijt bij Nedap Livestock Management, waar ik werk als Accountmanager voor de melkveehouderij.

Binnen het GAJK wil ik me richten op het verhaal achter de boeren. Wat speelt er op het erf en hoe kunnen we samen zorgen dat jonge agrariërs worden gehoord, zodat we met een positieve blik de toekomst tegemoet kunnen gaan.
Mocht je vragen of ideeën hebben, neem dan gerust contact met me op!