Aan de slag met Project BOER!

Aan de slag met Project BOER!
14 september 2022 babke

Project BOER gaat bijna van start! Heb jij je nog niet aangemeld? Dat kan hier!

Ondertussen nemen we je hieronder alvast mee in de thema’s waar we met jou mee aan de slag gaan.

#1. Wie ben jij als ondernemer? 💪 

Waar krijg jij energie van? Wat maakt jou anders dan andere  boeren en hoe kan je dit gaan inzetten in je bedrijf? Binnen dit thema draait alles om jouw passie en hoe je hier je baan van kan maken.

Maar hoe ga je nou met zo’n vraag aan de slag?

Er wordt begonnen met een inspirerende spreker die je tips en ideeën geeft voor jouw eigen bedrijf. Ook hoor je de ervaringen van je mededeelnemers en krijg je een idee van de uitdagingen die bij anderen spelen. Hierna is het jouw beurt! Met een ondernemerscoach ga je in kleine groepen aan de slag met een persoonlijk actieplan. Je bent daarna klaar voor de volgende fase, ‘Hoe ziet je erf eruit?

 

#2 Hoe ziet je erf eruit? 🚜 

Met wie heb jij direct te maken? Zijn er bijvoorbeeld mede bewoners of mede-eigenaren op jouw erf en heb je te maken met meerdere generaties? Misschien heb je een partner of zijn er vrienden waarmee je aan de slag wilt.

Elk erf is anders en dat breng je bij project BOER volledig in kaart. Welke kansen en uitdagingen brengt jouw erf mee en hoe kan je hier goed op inspelen?

 

#3 Hoe ziet je omgeving eruit? 🔎 

Onze samenleving vraagt veel van de jonge boer. Helemaal in deze periode krijg je voortdurend te maken met veranderingen en daarmee onzekerheid. Binnen dit thema krijg je samen met anderen grip op de zaak!

Met welke partijen heb je te maken en met welke thema’s moet je rekening houden om je bedrijf nu en in de toekomst gezond te houden. Hoe kan je dit combineren met waar je enthousiast van wordt zodat je met positieve energie in je bedrijf aan de slag kan.

 

#4 Welke verdienmodellen passen bij jou? 📈

Je wilt je steentje bijdragen en plezier hebben in je bedrijf. Dit alles is niet mogelijk zonder een gezond verdienmodel, er moet immers (lekker) brood op de plank komen!

Welke match is er tussen hetgeen waar je energie van krijgt en de vraag vanuit de samenleving en je omgeving? Je gaat met experts nadenken over de financiering van nieuwe plannen en onderzoekt nieuwe verdienmodellen binnen je bedrijf.

Na deze fase heb je project BOER afgerond en heb je handvatten om hier verder mee aan de slag te gaan. Maar ook nu sta je er niet alleen voor! Door dit traject heb je andere jonge boeren in Gelderland ontmoet, die vaak voor dezelfde uitdagingen staan als jij. Deze nieuwe contacten neem je mee in de rest van jouw ondernemersbestaan!