Bob Keurentjes nieuwe voorzitter GAJK

Bob Keurentjes nieuwe voorzitter GAJK
28 september 2021 babke
Tijdens de afgelopen Algemene Ledenvergadering (27-9-2021) heeft Bob Keurentjes de GAJK voorzittershamer van Gert-Jan Eggink overgenomen.

Bob is opgegroeid op een kleinschalig vleesveebedrijf in de Achterhoek. Na zijn studie Animal Nutrition en Soil Quality bij Wageningen University & Researsch ging hij aan de slag bij ForFarmers als Innovation Manager Forage/Ruminant. Sinds 2019 is hij al actief bij het bestuur van het GAJK.

Vol inzetten voor leden

Keurentjes: „De afgelopen jaren is er ontzettend veel op de sector afgekomen. Het is mij wel duidelijk geworden dat het van groot belang is om de stem van de jonge boer te laten horen. Het praktische inzicht, aanpassingsvermogen en het innovatieve karakter van de agrarische jongeren kan vele oplossingen bieden. Ik ben blij met het vertrouwen en wil me vol inzetten zodat de stem van onze leden nog meer gehoord wordt.”

Eggink vult aan: „Het is ook belangrijk om een duidelijk verhaal vanuit de jonge boeren te laten horen. Ik ben ervan overtuigd dat Bob dit geluid kan laten horen.”

Gert-Jan was sinds 2017 voorzitter van het GAJK en treed af omdat hij de maximale bestuursperiode van vier jaar heeft bereikt.