Nieuwe visie GAJK: ‘keuzevrijheid voor de boer moet blijven’

Nieuwe visie GAJK: ‘keuzevrijheid voor de boer moet blijven’
26 november 2020 babke

Donderdag 26 november presenteert het Gelders Agrarisch Jongeren Kontakt (GAJK) de nieuwe landbouwvisie voor jonge boeren en tuinders in Gelderland aan landbouwgedeputeerde Peter Drenth.

Gert-Jan Eggink, voorzitter GAJK: ‘Onze visie benadrukt dat de keuzevrijheid voor boeren moet blijven. De boer is zelfstandig ondernemer en moet op zijn of haar eigen manier invulling kunnen geven aan dit ondernemerschap, nu en in de toekomst.’

Het GAJK heeft de handschoen opgepakt en het initiatief genomen om in samenwerking met de lokale Agrarisch Jongeren Kontakt afdelingen een visie op te stellen. Eggink: ‘We merken als GAJK, dat er behoefte is aan een stip op de horizon, een visie voor de toekomst, waar jonge boeren en tuinders zich achter scharen en voor inzetten’.

In de visie wordt aan de hand van thema’s beschreven wat voor een sector de jonge boeren en tuinders van Gelderland in 2030 willen zijn. De complete landbouwvisie van het GAJK is hier te lezen.

Het Gelders Agrarisch Jongeren Kontakt (GAJK) is de vereniging voor jonge boeren en tuinders in Gelderland. Het GAJK wordt bestuurd door jonge vertegenwoordigers, die in ieder geval één ding gemeen hebben: de drive zich in te zetten voor de positie van agrarische jongeren.

De complete landbouwvisie van het GAJK is hier te lezen.