Internationale Dag van de Fotografie

Internationale Dag van de Fotografie
19 augustus 2020 babke

Vandaag (19-8-2020) is het de ‘Internationale Dag van de Fotografie’. Deze dag vindt jaarlijks op 19 augustus plaats. Het doel van deze dag is om stil te staan bij de (positieve) invloed die foto’s en fotograferen hebben op onze samenleving. Tegenwoordig wordt een camera voornamelijk gebruikt voor het maken van selfies. Dit heeft niet perse een positieve invloed op mensen, omdat er door middel van selfies een fictief beeld van de wereld kan ontstaan. Mensen posten immers alleen de foto’s waar ze zelf fantastisch op staan en foto’s die laten zien hoe geweldig hun leven is. Als je die foto’s dan bekijkt, terwijl je op vrijdagavond in je hartjespyjama op de bank ligt met een zak chips, kan je daar heel onzeker van worden. Gelukkig is het niet zo dat er alleen nog maar selfies gemaakt worden. Er worden ook nog steeds veel foto’s gemaakt van onze prachtige natuur. Boffen wij even dat wij op het platteland wonen, want hier maak je de mooiste foto’s!

Welke invloed hebben foto’s of heeft fotograferen op jou?