Nationale Buitenspeeldag

Nationale Buitenspeeldag
10 juni 2020 babke

Het is er misschien niet het allerbeste weer voor, maar vandaag is het Nationale Buitenspeeldag!

Buitenspelen is super belangrijk, ook nu! Op deze dag worden kinderen gestimuleerd om buiten te gaan spelen en te sporten. Buitenspelen verhoogt de leerprestaties en is goed voor de cognitieve ontwikkeling. PJG Bestuurder Annemarie heeft drie kinderen en woont in het buitengebied van Laren (gld). Haar kinderen spelen (als het droog is) elke dag een tijdje buiten en dat vinden ze heerlijk! Uit verschillende onderzoeken blijkt dat buitenspelen bijdraagt aan: een betere motoriek, verhoogde weerstand, vriendjes maken, meer zelfvertrouwen en besef van de natuur.

De Nationale Buitenspeeldag word elke tweede woensdag in juni georganiseerd door Jantje Beton en Nickelodeon. Op deze dag worden overal in Nederland straten afgesloten voor verkeer, zodat kinderen er zonder gevaar kunnen spelen. Het is een echte actiedag met spandoeken, folders, ouders en natuurlijk veel spelende kinderen op straat. Op deze dag wordt er aandacht gevraagd van omwonenden, de gemeente en voorbijgangers om de eigen omgeving veiliger en kindvriendelijker te maken.

Wil jij (met jouw vereniging) ook een Buitenspeeldag organiseren, maar heb je (nog) geen ervaring met het organiseren van een activiteit of evenement? Neem dan contact op met ons. Misschien kunnen wij je helpen, ondersteunen of in contact brengen met de juiste personen.