Kenniskaarten

Kenniskaarten
4 februari 2020 babke

Praktische informatie voor je bewonersinitiatief
Bij het opzetten van een initiatief voor je wijk of buurt komt veel kijken. Met een goed idee en veel enthousiasme kun je ver komen. Maar je kan ook tegen zaken aanlopen waar je geen verstand van hebt, waardoor je niet verder komt. Daarom zijn er Kenniskaarten gemaakt. Kenniskaarten bieden praktische informatie die je verder helpen. Bijvoorbeeld over het opzetten van een goed projectplan. Of tips om je initiatief te financieren.

Kort en krachtig
De Kenniskaarten bevatten veelal korte stappenplannen, checklists en linkjes naar verdiepende informatie. Geen ellenlange theorie dus, maar een beknopt overzicht van belangrijke zaken waar je rekening mee kunt houden bij het opzetten van je initiatief. Ze zijn voorzien van tips uit de praktijk van andere bewoners.

Beschikbaar in de Kennisbank van de Leefbaarheidsalliantie
De Kenniskaarten zijn ontwikkeld door de Leefbaarheidsalliantie en vind je in deze Kennisbank. Het aantal onderwerpen wordt steeds uitgebreid. De Kenniskaarten die nu online staan zijn:
• Aan de slag met sport en bewegen
• Jongeren betrekken
• Format projectplan
• Burgerparticipatie
• Dorpscontactpersonen
• Toegankelijkheid van voorzieningen
• Hoe start ik met mijn idee?