Startavond GAJK

Startavond GAJK
4 oktober 2018 babke

Het zomerseizoen is ten einde, dit betekent dat het (G)AJK seizoen weer van start is! En, bij de start van een nieuw seizoen hoort natuurlijk de startavond – waarbij alle AJK bestuurders en het bestuur van het GAJK bij elkaar komen. Dit seizoen organiseert het GAJK regionale startavonden, waarvan de eerste plaatsvond in de regio Achterhoek op woensdag 3 oktober in Lievelde.

Kaasboerderij Weenink
We waren te gast bij Kaasboerderij Weenink te Lievelde, een veelzijdig bedrijf waar een groot deel van de melk zelf verzuiveld wordt in de moderne kaasmakerij op de boerderij. De familie Weenink gebruikt nog steeds rauwe melk voor de kaas en verwerkt de melk ook tot yoghurt, kwark, hangop, karnemelk en boter. Ook biedt Kaasboerderij Weenink allerlei activiteiten, zoals boerengolf, kinderfeestjes en veel meer. Na een barbecue op locatie en een rondleiding over het bedrijf was het tijd voor het inhoudelijke programma van de avond.

AJK – GAJK – NAJK
De avond werd afgetrapt door GAJK voorzitter Gert-Jan Eggink met een presentatie over het activiteitenaanbod van het GAJK voor aankomend seizoen. Verder startte Gert-Jan het gesprek over de onderlinge samenwerking, lichtten de verschillende AJK bestuurders toe wat zij aankomend seizoen op de planning hebben en welke actuele thema’s er spelen op lokaal niveau. Daarnaast werd ingegaan op hoe de vereniging georganiseerd is, wat AJK, GAJK en NAJK haar leden biedt en hoe belangenbehartiging er uit ziet. Ook NAJK voorzitter André Arfman was aanwezig om meer te vertellen over de visie en werkwijze van het NAJK. De avond werd afgesloten met het uitwisselen van nieuwe ideeën voor de actie YES WE FARM! Het was een drukbezochte avond, goed om te horen wat er bij de verschillende AJK’s speelt, en het belooft weer een mooi seizoen te worden!

Voor de regio Veluwe geldt dat een inhoudelijke avond voor AJK bestuurders nog op de planning staat.