De smaak van de Achterhoekse en Liemerse boer

De smaak van de Achterhoekse en Liemerse boer
28 februari 2018 babke

In gesprek over voedsel en op zoek naar samenwerking tussen jonge boeren en burgers: afgelopen najaar zocht Gelders Agrarisch Jongeren Kontakt de samenwerking op met Zorgbelang Gelderland, om zo in te zetten op nieuwe verbindingen tussen onderwijs en bedrijfsleven. Op 25 januari jl. gingen jonge boeren uit de Achterhoek en Liemers op bezoek bij het Graafschap College te Doetinchem. Hier is kennisgemaakt met de koks- en bakkersopleiding en ingegaan op thema’s rondom duurzame voedselproductie. De avond startte met een proeverij en rondleiding langs de keukens en bakkerij, om vervolgens in gesprek te gaan over Achterhoekse voedselproductie in 2030. Kennisuitwisseling in de keten en het gesprek tussen voedselproducent en voedselverwerker blijft hierin key. Op 9 april 2018 vindt de volgende bijeenkomst plaats, waarbij kaas en vleeswaren van boer tot winkelvloer centraal staan. In deze samenwerking trekt GAJK samen op met het Graafschap College en de Smaakacademie Achterhoek, waarbij Zorgbelang Gelderland namens de Leefbaarheidsalliantie Gelderland ondersteunt.

Foto’s