Basisschoolleerlingen worden Superboer!

Basisschoolleerlingen worden Superboer!
26 oktober 2017 Lucie

Driehonderd basisschoolleerlingen uit Eibergen, Enschede en Rekken gaan op 31 oktober 2017 de boer op! De afgelopen weken hebben zij gewerkt aan een lessenpakket over de agrarische sector en aankomende dinsdag is het dan zover: de Superboer dag. Tijdens deze dag gaan de leerlingen op excursie naar het melkveebedrijf van de familie Groot Wassink in Rekken en leren zij over verschillende aspecten van de landbouw.

Doel van de dag is om kinderen kennis te laten maken met het leven op de boerderij, de productie van voedsel en alles wat daarbij komt kijken. Het initiatief voor deze dag komt van drie jongeren uit Rekken. Een van hen is Marly Groot Wassink – Kuiper, werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs. “Het project is opgezet omdat we merken dat jeugd steeds minder betrokken is bij de landbouw en het boerenbedrijf. Ik denk dat een stuk bewustwording over waar je eten vandaan komt, bijdraagt aan meer waardering voor voedsel en landbouw. Bovendien is het erg leerzaam voor kinderen om te zien hoe een agrarisch bedrijf werkt”, aldus Marly.

Het project Superboer is gericht op basisschoolleerlingen van de groepen 5 en 6 en wordt om het jaar georganiseerd. Dit jaar is de derde editie. Elk jaar groeit het aantal deelnemende scholen en leerlingen. Ook vindt er bij elke editie een vernieuwing plaats in de lestas. Middels het lessenpakket wordt gewerkt aan het opdoen van basiskennis over de melkveehouderij en het reilen en zeilen op een boerderij. Daarnaast zijn er op de Superboer Facebookpagina bijbehorende filmpjes te vinden die op eigen boerderij zijn gemaakt. De excursie is opgedeeld in verschillende stationnetjes. Er wordt ingegaan op de kalveren, de melkput, de koeienstal, de kuil en grondsoorten. Na afloop van de dag ontvangen alle driehonderd leerlingen het diploma voor Superboer.

Meer informatie over project Superboer vindt u op: https://www.facebook.com/superboer5/. Dit project wordt ondersteund door FrieslandCampina, Welkoop Eibergen en de Leefbaarheidsalliantie Gelderland.