NAJK bestaat 40 jaar

NAJK bestaat 40 jaar
22 september 2017 michiel

Aftrap jubileumseizoen

Op zondag 16 juli 2017 opende festivaldirectrice van de Zwarte Cross, tante Rikie, het jubileumseizoen van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK). De aftrap van het 40-jarig jubileum vond plaats bij het Hard Brok Café van ForFarmers op de Zwarte Cross. Samen met alle aanwezige bezoekers werd geproost op de verjaardag van het NAJK!

Op 1 september 1977 werd het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt opgericht. NAJK kijkt tevreden terug op 40 jaar belangenbehartiging voor de Nederlandse jonge boer en tuinder. “NAJK staat voor de toekomst van de land- en tuinbouw. Een eigen geluid van jonge boeren en tuinders, dat maakt ons uniek.” aldus Arfman.

De voorzitter van de jubileumcommissie, Kees van Vuuren, kondigde de activiteiten voor komend jubileumseizoen aan. “We willen dit seizoen met zijn allen nadenken over welke positie wij, jonge boeren en tuinders, hebben in de maatschappij. Dit doen wij met het thema: Wie de klomp past, trekt hem aan”. Tijdens het jubileumseizoen barst de strijdt tussen de provincies los in de ProvincieBattle. Jonge boeren en tuinders strijden met hun provinciale AJK’s onderling door opdrachten uit te voeren die in het teken staan van eigen ontwikkeling en de sector. Op 2 december 2017 is er een inspiratiedag speciaal voor alle NAJK-leden. Noteer deze datum alvast in je agenda.