GAJK-dag Kunstmestvrij boeren

GAJK-dag Kunstmestvrij boeren

Vrijdag 29 maart is het tijd voor de zesde editie van de GAJK-dag. We brengen een bezoek aan een drietal interessante locaties en horen meer over de projecten Vruchtbare Kringloop Achterhoek, Mineral Valley Twente, Kunstmestvrije Achterhoek en de uitrol van Vruchtbare Kringloop Gelderland. De dag start bij melkgeitenbedrijf Veelers in Hengevelde (OV). Op het melkgeitenbedrijf van de familie Veelers worden 1.400 geiten gehouden die in een 108 stands rapid-exit melkstal gemolken worden.

Tijdens de dag staan twee excursies gepland. Bij De Melktapperij in Haaksbergen horen we meer over een interessante mestproef waarmee onlangs gestart is. Door het toevoegen van koolstof en micro-organismen in de mestkelder en aan het voer van de koeien ontstaat een verrijkte mest, met hogere gebonden stikstof. Ook brengen we een bezoek aan Groot Zevert Vergisting in Beltrum, waar we meer horen over het project Kunstmestvrije Achterhoek. Tijdens een rondgang over het bedrijf zien we hoe Groot Zevert Vergisting dierlijke mest, aangevuld met reststromen uit de diervoeding- en voedingsmiddelenindustrie, verwerkt tot onder andere biogas.

Programma
09.00 uur Inloop en ontvangst met koffie en thee
09.30 uur Welkom door GAJK bestuur
09.45 uur Clint Veelers vertelt over Melkgeitenbedrijf Veelers & Mineral Valley Twente
10.15 uur In groepen op excursie naar: Groot Zevert Vergisting in Beltrum & De MelkTapperij in Haaksbergen
12.15 uur Lunch
13.15 uur Vruchtbare Kringloop Achterhoek, Kunstmestvrije Achterhoek, Vruchtbare Kringloop Gelderland. Over nut en belang voor jonge boeren – in gesprek met Johan Temmink, specialist mest en mineralen van ForFarmers
14.00 uur In groepen op excursie naar: Groot Zevert Vergisting in Beltrum & De MelkTapperij in Haaksbergen
16.00 uur Afsluiting en borrel bij Melkgeitenbedrijf Veelers
16.30 uur Einde

Vooraf aanmelden
Vanwege het aantal beschikbare plekken is vooraf aanmelden noodzakelijk. Opgeven kan tot uiterlijk 27 maart via info@gajk.nl of 06 10296187.

Datum

29 mrt 2019

Tijd

09:00

Locatie

Vondersweg 2, Hengevelde

Next Event

0 Reacties