Bestuur PJG/GAJK

Lisanne Penterman

Dagelijks bestuurder PJG/GAJK, werkgroeplid PJG

Hoi, ik ben Lisanne Penterman, 25 jaar en woonachtig in Eibergen. Op dit moment woon ik bij mijn ouders, maar er zijn plannen om op korte termijn samen te gaan wonen met mijn vriend. Ik ben lid van de werkgroep PJG. Ik ben nu 3,5 jaar actief binnen PJG. Ik heb een fulltime baan als consultant bij een inkoopadviesbureau. 

Ik ben als ‘buitenstaander’ bij PJG terecht gekomen, ik zocht destijds een leerzame uitdaging die goed te combineren was met mijn studie. In de 2,5 jaar dat ik actief  ben binnen PJG is er veel georganiseerd, veel veranderd en heb ik mezelf beter leren kennen. Ik ben dan ook trots op de vereniging. Als werkgroep PJG zullen wij het komende jaar meer zichtbaar zijn en dit zullen de lokale afdelingen ook gaan merken.  Binnenkort start bestuur on tour mee en naast Babke zullen altijd Annemarie of ik proberen aan te sluiten. Waarschijnlijk spreek of zie ik jullie snel en mochten jullie meer willen weten of vragen hebben, bel gerust!

Sjoerd Rombout

Dagelijks bestuurder PJG/GAJK, werkgroeplid GAJK

Mijn naam is Sjoerd Rombout, ik ben 26 jaar en woon in Bemmel. Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de agrarische sector, zonder te zijn opgegroeid op een boerderij. Het enthousiasme voor de sector, en met name de akkerbouw, heeft ertoe geleid dat ik eerst Tuinbouw en Akkerbouw aan HAS Den Bosch en vervolgens de master Plant Sciences aan de WUR heb gevolgd. Na de studie ben ik blijven hangen bij de WUR, waar ik nu als onderzoeker gewasgezondheid actief ben bij de proefboerderij te Westmaas. Naast deze baan, werk ik al geruime tijd op een akkerbouwbedrijf in Slijk-Ewijk. Op deze manier hoop ik een goede koppeling te kunnen maken tussen onderzoek en praktijk. Daarnaast wil ik mezelf internationaal oriënteren om te leren hoe op een andere manier een vergelijkbaar resultaat kan worden behaald.

Het spreekt mij ontzettend aan om samen met andere jonge agrariërs te sparren over onderwerpen waarin stappen voorwaarts gezet kunnen worden. Vanuit deze gedachte ben ik sinds begin 2017 actief in het GAJK bestuur. Mijn rol hierin richt zich met name op de akkerbouw. Daarnaast ben ik afgevaardigde van GAJK naar NAJK Akkerbouw, waar actuele discussies aan bod komen. Graag wil ik jonge Gelderse akkerbouwers meer betrekken bij deze discussies en van hen horen wat zij belangrijk vinden. Op deze manier hoop ik bij te dragen aan de vooruitgang van de gedreven agrarische sector.

Bianca Wielens

Aspirant dagelijks bestuurder PJG/GAJK, werkgroeplid PJG

Hoi, mijn naam is Bianca Wielens en ik ben 23 jaar. Ik kom uit Harfsen, maar in verband met mijn werk ben ik verhuisd naar Arnhem. Ik ben wel van plan in de toekomst weer richting de Achterhoek te gaan wonen. Op dit moment ben ik werkzaam als verpleegkundige bij het Rijnstate ziekenhuis.
Ik zit al een aantal jaren met veel plezier in het bestuur van de OJWL, eerst als algemeen bestuurslid en tegenwoordig als secretaris. Ik vind het leuk om met z’n allen een geslaagd evenement neer te zetten en het is interessant om te weten er allemaal bij komt kijken om een jongerenvereniging draaiende te houden. Via een oud-bestuurslid van de OJWL ben ik voor PJG benaderd. Sinds dit jaar zit ik in de werkgroep van PJG.

Met PJG hoop ik zichtbaar te worden voor de lokale besturen en hen te kunnen ondersteunen.
Samen met anderen hoop ik ervoor te zorgen dat de leefbaarheid op het platteland blijft bestaan.

 

Alexandra Feddema

Dagelijks bestuurder PJG/GAJK, werkgroeplid GAJK

Mijn naam is Alexandra Feddema, 28 jaar en woonachtig in Zelhem. Al van jongs af aan heb ik interesse in de landbouw en een passie voor paarden en de paardensport. Mijn opleiding bedrijfskunde heb ik gevolgd op de CAH Dronten. Daar ben ik mijn vriend tegengekomen. Hij is melkveehouder in Zelhem en daardoor ben ik verhuisd naar de mooie Achterhoek! We hebben een melkveebedrijf met 110 melkkoeien en 80 stuks jongvee.

Ik wil mij graag verder verbreden in de agrarische sector maar ook mezelf ontwikkelen, daarom is een bestuursfunctie bij het GAJK een mooie kans. Belangen behartigen voor (jonge) veehouders, de maatschappij kennis overdragen van de sector maar ook mijn netwerk opbouwen, zie ik als mijn drie belangrijkste doelen om actief te zijn binnen het GAJK. Daarnaast vind ik het leuk om dingen te organiseren, ook daar kan ik bij het GAJK mijn bijdrage aan leveren. Ik ben verknocht geraakt aan de agrarische sector en vind dat iedereen in Nederland trots moet zijn op agrariërs!

 

Gert-Jan Eggink

Dagelijks bestuurder PJG/GAJK, werkgroeplid GAJK

Aangenaam! Mijn naam is Gert-Jan Eggink en ik ben woonachtig op de boerderij in Laren (gld). Hier ben ik geboren en opgegroeid, op het melkveebedrijf van mijn ouders. Van jongs af aan ben ik al besmet met het ‘virus’ dat de agrarische sector heet. Ik zit dan ook in maatschap met mijn ouders en ben ik voornemens om het bedrijf over enkele jaren over te nemen. Ondernemen op mijn eigen manier met oog voor mijn omgeving, dat is wat mij motiveert bij het runnen van ons melkveebedrijf.

Naast de boerderij ben ik ook werkzaam als veevoer specialist melkveehouderij bij ForFarmers. Waar ik ook kom, iedere boer(in) heeft een eigen verhaal en eigen visie op de sector. Ik geniet daar enorm van, maar zie daarin ook gelijk een uitdaging. Steeds vaker ligt de agrarische sector onder een maatschappelijk vergrootglas. Het is daarom extra belangrijk dat we blijven uitleggen wat we doen, hoe we dat doen, en waarom we dat doen. Willen wij als jonge ambitieuze boeren en tuinders een toekomst hebben in deze mooie sector dan zullen we daar voor moeten vechten. Daarom ben ik ingestapt bij het GAJK bestuur. Om boeren, hoe divers ook, met elkaar en met anderen te verbinden. En iedereen kan daaraan bijdrage op zijn of haar eigen manier. Of het nou plaatselijk, lokaal, provinciaal, nationaal of daarbuiten is, we moeten het met zijn allen waarmaken. Binnen het GAJK ga ik mijn steentje bijdragen om ons gezamenlijke doel te verwezenlijken.

 

Renske Smids

Dagelijks bestuurder PJG/GAJK, werkgroeplid GAJK

Boerendochter, recruiter, vriendin van een pluimveehouder en liefhebster van de agrarische sector. Ik ben Renske Smids. Opgegroeid en woonachtig op het melkveebedrijf van mijn ouders in Duiven. Na mijn opleiding Bedrijfskunde Agribusiness aan de CAH in Dronten ben ik gaan werken als recruiter in de agri-, food- en veterinaire sector bij Nomilk2day Headhunters in Zwolle. Daar ga ik op zoek naar de perfecte kandidaten voor bedrijven in de agribusiness. Ik heb altijd al geholpen op het bedrijf en de boerderijcamping van mijn ouders. Boerentrots stroomt door mijn aderen. Het is belangrijk dat we onze boerentrots laten zien en delen, vind je niet? Want wat zijn we goed in wat we doen!

Iedereen die zich in de sector bevindt zal kunnen beamen dat het zijn van een agrarisch ondernemer geen baan is, maar een levensstijl. Er is passie voor nodig, vakmanschap en trots. De agrarische sector is een van de pronkstukken van Nederland en ik vind dat dit gedeeld moet worden. Dit is de reden dat ik mij heb aangesloten bij het GAJK bestuur. Ik wil mijn steentje bijdragen aan de positieve uitstraling van de sector. Daarnaast hebben jonge boeren de toekomst. Als bestuurder en belangenbehartiger heb je de kans om mee te denken en belangen kenbaar te maken op zowel provinciaal al landelijk gebied. Samen streven we naar een goede en stevige toekomst voor de sector!

 

Annemarie Slagman

Dagelijks bestuurder PJG/GAJK, werkgroeplid PJG

Mijn naam is Annemarie Slagman en woonachtig in Laren(gld) samen met mijn man en dochters Lize en Suus. Ik combineer een baan van 24uur bij Lubrun met een duaal opleiding bedrijfseconomie aan het Saxion te Deventer. Mijn functie is administratief medewerker en loonadministrateur.

Plattelands Jongeren Gelderland. Wat is er mooier dan met elkaar zorgen dat de leefbaarheid op het platteland blijft bestaan. Oorspronkelijk kom ik uit Eibergen, maar ik had nog nooit van een jongeren vereniging gehoord. Mijn man Dirk was voorzitter van het AJK Laren/ Lochem via hem ben ik lid geworden van bij OJWL waar het AJK een onderdeel van is. Ik vond het zo leuk wat ze bij het AJK deden dat ik penningmeester van het OJWL ben geworden. Wat is er dan zo leuk, nou met elkaar iets bedenken, organiseren, uitvoeren en weer afbreken/ opruimen. Je leert daarbij veel van anderen, maar ook van jezelf. Je probeert met elkaar een mooi evenement neer te zetten dat gaat van songfestival, tot trekkertrek en van fiets-m-dr-in tot brommercross, maar ook excursies naar bijvoorbeeld agrarische bedrijven. Deze evenementen maken het leuk en gezellig om op het platteland te wonen, dan is het toch mooi om daar een steentje aan bij te kunnen dragen! Via OJWL kwam ik in contact met PJG die ook een penningmeester zochten. Bij OJWL was ik zes jaar (met veel plezier) penningmeester geweest, maar vond het goed dat iemand anders het stokje over zou nemen. Van OJWL ben ik in het penningmeesterschap van PJG gerold en voorzitter van de werkgroep PJG. Wat mij bij PJG aanspreekt is dat je verenigingen kunt ondersteunen. Dit kan op verschillende manieren, door mijn ervaring bij de plaatselijke vereniging hoop ik zo mijn steentje te kunnen dragen.

Otto van Zoelen

Werkgroeplid GAJK

Hallo! Mijn naam is Otto van Zoelen, ik ben 27 jaar en woon in Druten. Opgegroeid op de boerderij, VMBO gedaan op de groenschool en MBO Technicus Landbouwmechanisatie BOL 4 gestudeerd in Apeldoorn. Maar, omdat ik liever op de boerderij ben dan de spullen van een ander maak, ben ik vervolgens Agrarisch Ondernemerschap AD op de CAH in Dronten gaan studeren. Daar begon mijn nieuwsgierigheid in het opdoen van kennis en netwerk. Sinds 1884 boert mijn familie al op de boerderij ‘Edenoord’ nabij de plaats Druten, in Het Land van Maas en Waal. Vanaf 2015 zit ik met mijn ouders in het bedrijf ‘Van Zoelen Melkvee’. We houden ongeveer 140 melkkoeien en 70 stuks jongvee op 105 ha. land. Sinds mei 2017 verkopen we kaas (vernoemd naar de boerderij en gemaakt van eigen melk) door middel van automaten en regionale markten. Met dit product proberen we mensen uit de omgeving met de boerderij te verbinden.

Ik hou van netwerken, kennis opdoen, ervaringen delen en ik hoor graag wat er speelt. GAJK is één van de initiatiefnemers van het project Smart Grass Production; waar kennis, ervaring en netwerk wordt opgedaan en gedeeld op het gebied van bemesting van grasland op rivierkleigronden. Dit project is gestart in 2016 en vanaf dat moment ben ik erbij als ambassadeur. Sinds kort zit ik in het bestuur van GAJK waar ik de net genoemde punten ook voor de jonge agrariër en andere betrokkenen tot waarde kan brengen!
 

Bob Keurentjes

Aspirant dagelijks bestuurder PJG/GAJK, werkgroeplid GAJK

Aangenaam, ik ben Bob Keurentjes. Ik ben geboren in de Achterhoek op een vleesvee bedrijf en werk op dit moment bij ForFarmers op de afdeling Nutritie & Innovatie. Emotie, daar wordt de laatste tijd binnen de agrarische sector veel naar geluisterd. Persoonlijk ben ik van mening dat er breder gekeken moet worden.
Nu wordt er veel te veel gefocust op één onderwerp. Dat onderwerp moet worden opgelost maar vaak gaat dit ten koste van een ander onderwerp, welke vervolgens weer voor problemen zorgt.Het goed inlichten van beleidsmakers is daarbij van groot belang. Ik denk dat het GAJK hier een belangrijke rol in kan pakken. Hiervoor wil ik mij de komende tijd inzetten binnen het GAJK-bestuur.

Tot slot moeten we niet vergeten hoe hard onze boeren werken om een topkwaliteit product te produceren. Voor mij is het vrij eenvoudig, als wij niet goed voor onze dieren/planten zorgen zijn we niet in staat om zo’n topkwaliteit product te leveren. En dat moet weer gewaardeerd worden!