Bestuur PJG

Lisanne Penterman

Hoi, ik ben Lisanne Penterman, 25 jaar en woonachtig in Eibergen. Op dit moment woon ik bij mijn ouders, maar er zijn plannen om op korte termijn samen te gaan wonen met mijn vriend.

Ik ben als ‘buitenstaander’ bij PJG terecht gekomen, ik zocht destijds een leerzame uitdaging die goed te combineren was met mijn studie. In de 2,5 jaar dat ik actief  ben binnen PJG is er veel georganiseerd, veel veranderd en heb ik mezelf beter leren kennen. Ik ben dan ook trots op de vereniging. Als werkgroep PJG zullen wij het komende jaar meer zichtbaar zijn en dit zullen de lokale afdelingen ook gaan merken.  Binnenkort start bestuur on tour mee en naast Babke zullen altijd Annemarie of ik proberen aan te sluiten. Waarschijnlijk spreek of zie ik jullie snel en mochten jullie meer willen weten of vragen hebben, bel gerust!

Annemarie Slagman

Mijn naam is Annemarie Slagman en woonachtig in Laren(gld) samen met mijn man en dochters Lize en Suus. Van 2010 t/m 2012 heb ik samen met mijn man en schoonouders in maatschap gezeten. We hadden gehoopt de agrarische onderneming met zuiveltak over te kunnen nemen. Om verschillende redenen hebben mijn man en ik ons toch terug getrokken uit de maatschap. Daarna heb ik twee jaar zelfstandig een kaas en delicatessenwinkel in Laren gehad, welke ik helaas door te weinig omzet heb beëindigd. Na een jaar thuis te hebben gezeten, heb ik door een tv-programma van Harm Edens een baan gekregen op de kaasafdeling bij de Makro in Hengelo. Hier heb ik een leuke en leerzame periode periode gehad, wat me aan het denken heeft gezet. Dat heeft er toe geleid dat ik september 2016 ben ik gestart met de (deeltijd)opleiding bedrijfseconomie aan het Saxion in Deventer. Eerder moest ik niet zoveel van school hebben, maar ondanks dat het erg pittig is allemaal ga ik met veel plezier naar school. Om de theorie makkelijker en sneller te begrijpen wil ik het graag in de praktijk toe kunnen passen, daarom ben ik gaan solliciteren naar een functie als junior accountant. Met veel plezier werk ik inmiddels 28uur bij Countus Accountants en Adviseurs in Markelo.

Plattelands Jongeren Gelderland. Wat is er mooier dan met elkaar zorgen dat de leefbaarheid op het platteland blijft bestaan. Oorspronkelijk kom ik uit Eibergen, maar ik had nog nooit van een jongeren vereniging gehoord. Mijn man Dirk was voorzitter van het AJK Laren/ Lochem via hem ben ik lid geworden van bij OJWL waar het AJK een onderdeel van is. Ik vond het zo leuk was ze bij het AJK deden dat ik penningmeester van het OJWL ben geworden. Wat is er dan zo leuk, nou met elkaar iets bedenken, organiseren, uitvoeren en weer afbreken/ opruimen. Je leert daarbij veel van anderen, maar ook van jezelf. Je probeert met elkaar een mooi evenement neer te zetten dat gaat van songfestival, tot trekkertrek en van fiets-m-dr-in tot brommercross, maar ook excursies naar bijvoorbeeld agrarische bedrijven. Deze evenementen maken het leuk en gezellig om op het platteland te wonen, dan is het toch mooi om daar een steentje aan bij te kunnen dragen! Via OJWL kwam ik in contact met PJG die ook een penningmeester zochten. Bij OJWL was ik zes jaar (met veel plezier) penningmeester geweest, maar vond het goed dat iemand anders het stokje over zou nemen. Van OJWL ben ik in het penningmeesterschap van PJG gerold. Wat mij bij PJG aanspreekt is dat je verenigingen kunt ondersteunen. Dit kan op verschillende manieren, door mijn ervaring bij de plaatselijke vereniging hoop ik zo mijn steentje te kunnen dragen.