Plattelands Jongeren Gelderland (PJG) is de overkoepelende vereniging door en voor jongeren van het Gelderse platteland.

Over PJG

Plattelands Jongeren Gelderland behartigt de belangen van jongeren van het platteland en in kleine kernen in Gelderland.

Over GAJK

Het Gelders Agrarisch Jongeren Kontakt is de vereniging voor jonge boeren en tuinders uit Gelderland.

initiëren, stimuleren, verbinden en begeleiden

Om ook in de toekomst de kracht van Plattelands Jongeren te kunnen benutten is het belangrijk om sterke jongerenorganisaties te behouden. Want zij zijn creatief, enthousiast en betrokken bij hun buurt.

vacature

PJG is op zoek naar een enthousiaste wijsneus met bestuurlijke ambities die het leuk vindt om zich vast te bijten in thema’s die belangrijk zijn voor jongeren van het Gelderse platteland.

Denk daarbij aan wonen en leven op het platteland of in de dorpskern, naoberschap en persoonlijke ontwikkeling van jongeren. Lijkt dit je wat? Neem contact met ons op en kom in gesprek!

Laatste nieuws

21 december 2023

GAJK vindt het belangrijk een nauwe samenwerking met de provincie op te bouwen. Op 5 oktober heeft er daarom een kennismaking gevonden met de nieuwe gedeputeerde landbouw Harold Zoet waar het onder andere over de toekomst van de jonge boer ging. Ook Thea de Boer, projectleider Agrifood bij provincie Gelderland, was hierbij aanwezig.

21 december 2023

Om invulling te geven aan het landelijke NPLG wordt er in Gelderland nagedacht over de invulling van het landelijk gebied via het VLGG.  Om een provinciaal plan op te stellen werkt provincie Gelderland daarin samen met gemeentes, waterschappen én partners uit de landbouw. GAJK is ook aangehaakt.

21 december 2023

Het was een bewogen jaar voor jonge boeren en het GAJK. Om te beginnen met de bestuurswissel gehad waarbij Michiel Woestenenk het Voorzittersstokje overnam van Bob Keurentjes. Afgelopen zomer nam Michiel zijn voorzitterschap over. We vragen aan hem hoe hij terugkijkt naar het afgelopen jaar.

23 november 2023

In juni 2023 heeft Jong Gelre Ruurlo voor de 47ste keer de Avond4daagse georganiseerd. De routes liepen door de mooiste omgevingen van Ruurlo en het was een mooie gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten. Het doel is ook om verbinding te maken in Ruurlo tussen jong en oud.