Internationale dag van de jongerenvaardigheden

Internationale dag van de jongerenvaardigheden
15 juli 2020 babke

Het is vandaag de internationale dag van de jongerenvaardigheden, oftewel de ‘World Youth Skills Day’.
Het doel van deze dag is aandacht geven aan geven aan de vaardigheden van jongeren voor werk en ondernemerschap, gerelateerd aan huidige en toekomstige wereldwijde uitdagingen. Op dit moment is wereldwijd 1 op de 6 jongeren werkloos door COVID-19. UNESCO organiseert op deze dag een virtueel evenement. Hier worden jongeren voorbereid op snelle veranderingen en ondernemerschap in sectoren die had geraakt worden door de crisis.


Vaardigheden om jezelf te ontwikkelen, doe je op allerlei manieren op.
Eén van die manieren kan het doen van vrijwilligerswerk betreffen. Deze dag is een goed moment om stil te staan bij de vaardigheden die jij op doet door vrijwilligerswerk. Hoe draagt dit bij aan je eigen ontwikkeling? Hoe draagt dit bij aan de toekomst? Én hoe draagt dit bij aan een betere omgeving?
Kijk voor meer informatie op: https://www.un.org/en/observances/world-youth-skills-day