Smart Grass

Smart Grass
20 augustus 2018 babke

Goed gras van eigen land. Dat staat vrijdag 14 september centraal op de dag van Hoeve Boveneind. Tijdens een viertal interactieve workshops en info markt met demonstraties leer je alles over bodemkwaliteit, precisiebemesting en goed graslandbeheer.

Deze dag wordt gehouden op Hoeve Boveneind in Herwijnen: het melkveebedrijf van de familie de Bruijn en praktijkleerbedrijf binnen het project Smart Grass Production. Dit project is speciaal gericht op jonge melkveehouders met als doel de optimale grasopbrengst te realiseren met een minimale milieubelasting.

Programma:
10:30 – 11:00 u: Inloop en inschrijving workshops*
11:00 – 11:30 u: Welkomstwoord door Jan Huitema – VVD Europarlementariër, woordvoerder land- & tuinbouw en melkveehouder
11:30 – 14:00 u: Roulerend – viertal interactieve workshops & info markt
14:00 – 14:15 u: Afsluiting door Wilfred de Bruijn – Hoeve Boveneind

Workshops
Slimme grasmengsels – Mark Jan Vink | Barenbrug & Vredo
Bodemscout – Alie Hissink | EurofinsAgro
Inkuilmanagement – Piet Riemersma | Van Iperen BV
Bodemdruk – Sjon de Leeuw | PPP Agro Advies

Info markt
MDL Agro / Dronewerkers; AgriTechniek Slingeland; Landbouwcommunicatie BV; Boom Agriservices; Loonbedrijf van der Perk; HAS Hogeschool & Gelders Agrarisch Jongeren Kontakt

Aanmelden kan via http://www.smartgrassproduction.nl/

Het project Smart Grass Production startte in het voorjaar van 2017 met verschillende praktijkproeven op Hoeve Boveneind in Herwijnen. Op vier verschillende percelen wordt de gras opbrengst gemeten en vergeleken op hoeveelheid en kwaliteit en maandelijks komen jonge boeren uit de regio bijeen om kennis en ervaringen uit te wisselen. Tijdens de Dag van Hoeve Boveneind kunnen de proefvelden bekeken worden, zijn er verschillende workshops en demo’s en worden de ervaringen van afgelopen half jaar gedeeld. Dit project is een samenwerking tussen verschillende deelnemers en organisaties en wordt ondersteund door de Provincie Gelderland